lördag, 13 april, 2024
05:48:25
UPPLAGA: Sverige
?
x

Sökhjälp:

+ord → hitta med detta ord
-ord → hitta utom detta ord
ord* → asterisk som jokertecken
"ord ord" → hitta orden som exakt fras
Stockholm
6,7°/14,1° Tidvis moln, Vind VSV 18,5 km/t
söndag 14
+3,1° / +9,6°
Mestadels molnigt med skurar
måndag 15
+1° / +9,1°
Mestadels molnigt
tisdag 16
+0,4° / +7,5°
Regnskurar
onsdag 17
-1,6° / +5,3°
Grått

Avgift för oönskad vård ska stärka ekonomin i Jämtland Härjedalen

→ Sedan i januari måste patienter som tvångsvårdas i psykiatrin i Region Jämtland Härjedalen betala slutenvårdsavgift. På så sätt hoppas den krisdrabbade regionen få in ytterligare uppåt en miljon kronor per år.Inlägget Avgift för oönskad vård ska stärka ekonomin i Jämtland Härjedalen dök först upp på Läkartidningen...Läs mer → Läkartidningen / 2024-02-28 16:47

Medicin

Lennart Kaij var med och moderniserade psykiatrin

→ Läkartidningen 15:03
Psykiatern Lennart Kaij var drivande i att förändra och modernisera svensk psykiatri under 1960-, 70- och en bit in på 80-talet. Greger Ahnlund minns en företrädare för »den nya psykiatrin«, s..

Nytt steg för lag som ska hjälpa Vård- och omsorgsanalys arbete

→ Läkartidningen 14:44
Regeringen har skickat frågan om en ny registerlag till Lagrådet. Det gäller en lag som skulle ge Myndigheten för vård- och omsorgsanalys bättre möjligheter till undersökningar och utvärderin..

Handlingsplan: Så ska fler få en fast läkarkontakt i Region Stockholm

→ Läkartidningen 13:25
Satsningar på arbetsmiljö, bättre uppföljning och mer pengar till att anställa specialister. Det är några av insatserna i Region Stockholms nya handlingsplan för hur fler stockholmare ska få ..

»Det här har varit en oväntad ’spin-off’ av min forskning«

→ Läkartidningen 13:13
»Är du den där läkaren på tv?«, frågar en sjuksköterska och skrattar när hon går förbi Samuel Rhedin i korridoren på Sachsska barn- och ungdomssjukhuset i Stockholm. För de flesta barn i ..

Handledare i Skåne prisas 

→ Läkartidningen 11:41
AT-läkarna på SUS i Skåne har utsett Lina Lindgren och Sofia Olsson till sina bästa kliniska handledare för 2023. Inlägget Handledare i Skåne prisas  dök först upp på Läkartidningen...

Beslut om att andra sjukhus tar patienter från Sus oroar personal

→ Läkartidningen 11:39
Ett beslut om att invånare i de mellanskånska orterna Höör-Hörby ska söka akutvård i Kristianstad och Hässleholm, snarare än på Skånes universitetssjukhus (Sus), oroar chefer och fack. Pers..

Mänskliga embryon ska inte ha samma rättsstatus som barn

→ Läkartidningen 09:46
Utvecklingen i USA angående rättsläget för humana embryon oroar. Att ge ett humant embryo samma legala status som ett barn skulle leda till negativa och svåröverskådliga konsekvenser, skriver C..

Nej till samvetsfrihet för studenter

→ Läkartidningen 08:53
Vårt förslag är att studenter på läkarprogrammet inte ska erbjudas någon form av anpassning av undervisnings- och examinationsmoment av samvetsskäl och att detta ska tillämpas likvärdigt vid ..

Lärare: Tillåt inga anpassningar utifrån studenters egna övertygelser

→ Läkartidningen 08:30
Läkarstudenter bör inte kunna få någon form av anpassning av utbildningen utifrån personliga övertygelser. Det skriver fem lärare i ett förslag till universitetens programledningar.Inlägget L..

Expert: »Måste fråga sig varför anamnes och fynd inte går ihop«

→ Läkartidningen 2024-04-11 15:53
Ett syskonpar i Skåne har i hela sina liv trott att de varit svårt sjuka – ett av barnen har till och med opererats ett flertal gånger, helt utan medicinsk grund. Björn Lundin, en av Sveriges fr..

Populärt mentorprogram i Göteborg fortsätter – ska utbyta erfarenheter

→ Läkartidningen 2024-04-11 15:04
En lyckad termin har passerat, andra pågår och fler väntar. Mentorskapsprogrammet i Göteborg, där läkarstudenter träffar verksamma läkare, är ett uppskattat projekt utan slutdatum. »Det är ..

Nya ledningen i Kronoberg vill utreda remisskrav till akuten

→ Läkartidningen 2024-04-11 14:26
Den nya politiska ledningen i Region Kronoberg har ett par förslag för att lätta på trycket till akuten: höja avgiften för besök och utreda krav på remiss, rapporterar Sveriges Radio. Det är ..

»Det är en ynnest att få följa en människa över tid«

→ Läkartidningen 2024-04-11 13:19
»Det är en förmån att få förtroendet att hjälpa till att nysta i funderingar om livet, sjukdomarna och döden. Att få lägga pusslet kring vem människan bakom patienten är utifrån de ledtr..

Nationella läkemedelslistan är viktig för patientsäkerheten

→ Läkartidningen 2024-04-11 11:25
Vi delar bedömningen att en koppling mellan Nationella läkemedelslistan och ordinationer i patientjournalen skulle bidra till en mer samlad bild av de läkemedel som patienten faktiskt tar, skriver ..

Tillskott på 50 miljoner ska förbättra lagerhållningen inom sjukvården

→ Läkartidningen 2024-04-11 10:29
En särskild snabbsatsning på 385 miljoner ska stärka det civila försvaret i år. För vårdens del handlar det om 50 miljoner för att förbättra lagerhållningen av sjukvårdsprodukter.Inlägget..

Magnus Isacson nominerad till Vårdansvarskommitténs expertgrupp

→ Läkartidningen 2024-04-11 10:18
När Vårdansvarskommitténs expertgrupp presenterades i höstas fanns ingen representant från Svensk förening för allmänmedicin (Sfam) med. Nu har Sfams ordförande Magnus Isacson nominerats att ..

Cosmic ett kvartal försenat

→ Läkartidningen 2024-04-11 08:40
Cosmic kommer i regel försenas ungefär ett kvartal i Sussa-gruppen, de regioner som planerat införa vårdinformationssystemet i år. Nu diskuteras ekonomisk kompensation.Inlägget Cosmic ett kvarta..

Två fall av sexuellt ofredande på samma dag – nu fälls läkaren i Lund

→ Läkartidningen 2024-04-10 15:32
Läkaren döms till villkorligt fängelse, dagsböter och skadestånd, rapporterar SVT. Han har tidigare avskedats från sitt arbete vid Skånes universitetssjukhus.Inlägget Två fall av sexuellt ofr..

»Vi kommer att fortsätta manifestera till dess att vi får gehör för våra krav«

→ Läkartidningen 2024-04-10 15:11
Nya manifestationer till stöd för Karolinska universitetssjukhusets avskedade förlossningschef Karin Pettersson ägde rum under onsdagen. »Vi tänker fortsätta tills vi får gehör för våra kra..

4 frågor till Svensk förening för allmänmedicin

→ Läkartidningen 2024-04-10 14:03
Magnus Isacson, ordförande i Sfam och specialistläkare i allmänmedicin vid Ekerö vårdcentral, svarar på 4 frågor.Inlägget 4 frågor till Svensk förening för allmänmedicin dök först upp p..

Nyheter

En person till sjukhus – misshandlades grovt

→ Östersunds Tidningar 05:40
Under natten mot lördag larmades polisen till centrala Östersund med anledning av en misshandel...

Ökad omsättningen för Traktor-City i Norrland AB

→ Piteå Tidningen 05:30
Traktor-City i Norrlands årsredovisning för senaste året är klar. Företaget hade cirka 80,5 miljoner kronor i omsättning, en ökning på 27,4 procent jämfört med föregående period...

Säkerhet

C-Resiliens blir CR-Group

→ Aktuell Säkerhet 13:57
– Det går nästan inte att överskatta behovet av cybersäkerhet i samhället idag. Bakom namnet CR Group finns företag, individer och teknologier som dagligen hjälper samhällsviktig verksamhet ..

Addici Security rekryterar områdeschef

→ Aktuell Säkerhet 05:27
Johan Kihl har arbetat inom säkerhetsbranschen i över 25 år och kommer närmast från rollen som operation development manager. – På Addici Security & Technology är vi engagerade i att erbjuda ..

Avråder från resor

Colombia - avrådan

→ UD avråder från resor 2024-01-24 11:15
Med anledning av förändringar i säkerhetsläget har UD den 24 januari 2024 beslutat om att utöka avrådan för Colombia. I Colombia gäller avrådan för olika departement, regioner och kommuner. ..

Ecuador - avrådan

→ UD avråder från resor 2024-01-24 10:40
Med anledning av förändringar i säkerhetsläget har UD den 24 januari 2024 beslutat om att utöka avrådan för Ecuador. Följande avrådan gäller:UD avråder från icke nödvändiga resor till pr..

Etiopien – avrådan

→ UD avråder från resor 2023-10-30 16:12
Med anledning av förändringar i säkerhetsläget har Utrikesdepartementet den 30 oktober beslutat om att ändra avrådan för Etiopien. Följande avrådan gäller: Utrikesdepartementet avråder fort..

Livsmedel

Första slakt på gård – två Highland cattle i södermanländsk hage

→ Livsmedelsverket 2024-04-09 15:27
Nu har djurägare och slakterier större möjligheter att slakta djur på samma gård som de kommer från. Den första slakten skedde under lugna förhållanden i hagen på en gård i Södermanland...

Remissvar: Bättre livsmedelsberedskap på ett kostnadseffektivt sätt

→ Livsmedelsverket 2024-04-08 10:55
Utan fungerande el, IT, telekommunikationer, betalsystem och transporter blir det svårt för livsmedelsföretag och kommuner att försörja befolkningen med mat i kris och krig. Därför behövs samo..

Högt förtroende för Livsmedelsverket bland yrkesgrupper inom folkhälsa och offentliga måltider

→ Livsmedelsverket 2024-04-05 12:50
Personer som arbetar med folkhälsa och offentliga måltider har högt förtroende för Livsmedelsverket, och förtroendet ökar. Livsmedelsverkets starka koppling till vetenskap och forskning, kompet..

Biltrafik

Trafikstörningar i södra Sverige på grund av spårfel

→ Trafikverket - nyheter 2022-03-30 13:19
Resenärer som ska resa mellan Stockholm och Malmö eller Göteborg – kontrollera om resan ändrats. Just nu pågår upprustningsarbeten och hastighetsnedsättningar till följd av ett akut spårfel..

Vi reparerar bron över järnvägen i Vingåker

→ Trafikverket - lansvisa nyheter 2022-03-29 08:00
Mellan den 4 april och den 3 juni reparerar vi bron över järnvägen i Vingåker på Storgatan, väg 560. När vi gör arbetet stänger vi av ett körfält över bron och trafiken får passera med hj..

På måndag kan tågen börja rulla genom Tyringe igen

→ Trafikverket - nyheter 2022-03-25 11:29
I drygt en vecka har tågtrafiken genom Tyringe varit stoppad efter att en godsvagn hoppat av spåret och slagit sönder en spårväxel och närmare 1 700 sliprar...

Rättsväsendet

Föräldrarnas talan om skadestånd avslås

→ InfoTorg Juridik 14:49
Rättsområde: Skadeståndsrätt, Konstitutionell rätt, Mänskliga rättigheter..

Signalpolitiken – ett hot mot arenasäkerheten?

→ Polistidningen 14:44
Bo Fridén skriver i en debattartikel om arenavåldet som ett hot mot rikets säkerhet. Som arrangör ser jag snarare signalpolitiska åtgärder som skulle bidra till ett försämrat ordningsläge. In..

Frikänns från sabotage vid klimatdemonstration

→ InfoTorg Juridik 14:40
Hovrätten: I ett mål om en vägblockad som genomfördes för att uppmärksamma den pågående klimatkrisen frikänns nu samtliga tilltalade från sabotage men döms för ohörsamhet mot ordningsmakt..

VALUTAKURS

GBP13.5480
CHF11.8967
EUR11.5916
USD10.8758
SGD7.9910
CAD7.8945
AUD7.0562
NZD6.4635
AWG6.0421
ILS2.8847
MYR2.2808
DKK1.5514
CNY1.5028
HKD1.3877
NOK0.9978
MXN0.6535
CUP0.4224
TRY0.3361
THB0.2991
PHP0.1922
DOP0.1830
INR0.1301
RUB0.1165
ISK0.0768
JPY0.0710
LKR0.0365
IDR0.0007